Faina integrala pentru paine fara gluten si alergeni, kosher 1kg, Free by Doves Farm
Faina integrala fara gluten pentru paine are un amestec de ingrediente, care in mod natural nu contin gluten si grau, fiind o alternativa perfecta la faina de grau.
NOUĂ RETETĂ FAINA INTEGRALA FARA GLUTEN!
Amestecul popular de făină pentru pâine integrală fără gluten a fost îmbunătățit, pentru a oferi o creștere și mai bună a pâinii. Acum, amestecul conține gram, tapioca, făina de orez, făina de roscove și făina de hrișcă. Folosiți acest amestec de făină ca o alternativă la făina de pâine obținută din grâu.
Urmați rețetele de pe spatele ambalajului pentru a face pâine integrală în cuptorul sau mașina dvs. de pâine.
Ingrediente: Amestec de făinuri (orez, tapioca, roşcovă, gram, hrișcă ), fibră de sfeclă de zahăr, îngroșător (gumă de xantan).
Calitati dietetice: Fără Gluten, Fără Lapte, Fără Arahide, Fără Ou, Fără Soia, Fără Grâu.
Produs certificat fara gluten. Produs vegetarian, vegan, Kosher.
Valori nutritionale | per 100g |
---|---|
Energie | 1443kJ |
341kcal | |
Grasimi | 1.2g |
din care saturate | 0.2g |
Carbohidrati | 74g |
din care zaharuri | 0.3g |
Fibre | 4.8g |
Proteine | 6.5g |
Sare | 0.04g |
RETETA – PAINE INTEGRALA FARA GLUTEN / CHIFLE
Ingrediente:
230g Făină de pâine integrala Doves
100g Făină de ovaz
90 g Făină de teff (dacă nu aveți Teff, puteți utiliza făină de mei sau făină de hrișcă)
1 lingură gumă de xantan
1 linguriță sare de mare fină
1 linguriță bicarbonat de sodiu
7g gelatină / 4g vegegel
3 linguri lapte praf
11g drojdie (am folosit Allinsons)
3 ouă
1 lingură miere
370 g apă caldă (la 46 C / 115 F)
1½ linguriță suc de lămâie
3 linguri ulei de floarea soarelui, lapte sau ou pentru glazurare
METODA DE PREPARARE
Se cântăresc și se amestecă toate ingredientele uscate, inclusiv drojdia (intr-un recipient etanș, se sigilează și se agită pentru a obține un amestec uniform, fără niciun fel de cocoloașe).
Pus deoparte.
Tăiați ouăle într-un bol mare și adăugați mierea și apa caldă (la 46 C / 115 F).
Amestecați cu telul până când compozitia este bine aerisita.
Adăugați sucul de lămâie, uleiul de floarea soarelui și ingredientele uscate și amestecați-le bine împreună pâna ce compozitia devine uniformă.
Continuați să amestecați timp de câteva minute.
Puneți aluatul în coșurile / formele de pâine căptușite.
Acoperiți și așezați tăvile undeva la cald pentru aproximativ 40 până la 50 de minute pentru ca aluatul să crescă.
Preîncălziți cuptorul la 180 C / 350 F / gaz 4.
Înainte de a se pune la copt, acoperiți aluatului cu ou / lapte pentru a se glazura.
Coaceți pâinea – 15 minute pentru rulouri mici, 25-30 minute pentru pâinea mai mare.
Se scoate din cuptor când pâinea este coaptă, de culoare aurie. Se transferă pe un suport de sârmă sau lemn pentru a se răci.
Vezi intreaga gama de faina fara gluten!
raemaclane –
În cele din urmă am reusit să fac rețeta să funcționeze pentru mașina de făcut pâine Panasonic… ingredient secret 2 lingurițe praf de copt.