Faina fara gluten la sac Doves Farm, 16kg
Faina fara gluten la sac prezinta un amestec de ingrediente care in mod natural nu contin gluten si grau, fiind o alternativa perfecta la faina de grau. Faina fara gluten necesita putin mai mult lichid in majoritatea retetelor standard. In cazul unei retete specifice fara gluten, respectati recomandarile acesteia.
Ingrediente: Amestec de fainuri (orez, cartofi, tapioca, porumb si hrisca).
Calitati dietetice: Fara gluten, lactoza, arahide, oua, soia, grau. Produs certificat fara gluten. Produs vegetarian, vegan, Kosher.
Produs certificat fara gluten. Produs vegetarian, vegan, Kosher. Premiat cu Great Taste Gold 2011
Valori nutritionale | per 100g |
---|---|
Energie | 1498kJ |
353kcal | |
Grasimi | 1.3g |
din care saturate | 0.3g |
Carbohidrati | 79.9g |
din care zaharuri | 0.2g |
Fibre | 0.8g |
Proteine | 5.0g |
Sare | <0.03g |
Clatite fara gluten – Reteta
Clătite fara gluten. Una dintre cele mai populare rețete, este puțin probabil ca cineva să observe că aceste clătite grozave nu conțin gluten. Deoarece există o nevoie din ce în ce mai mare de rețete lipsite de gluten, dar și de alergeni, încercați sa schimbați ingredientele sugerate dacă doriți să faceți clătite fără gluten, de asemenea, fără lactate și / sau ouă. Se servesc calde cu suc de lămâie și zahăr.
Fără gluten, ouă, soia, grâu, lactate.
Vegetarian, vegan, fără zahăr cristalizat
Ingrediente:
- 200g faina universala fara gluten
- 2 ouă (sau făină de naut + 2 linguri de apă)
- 500ml lapte (sau lapte vegan)
- ulei
Metoda:
1. Puneți făina, ouale (sau făină de năut + apă) și jumătate din lapte (sau lapte vegan) într-un castron mare sau ulcior.
2.Bateți mixul până la o pastă netedă, apoi amestecați laptele rămas pentru a face o compoziție subțire.
3.Puneți amestecul in frigider până la 12 ore.
4.Ungeti ușor o tigaie, astfel încât uleiul să acopere doar suprafața.
5.Amestecați mixul, apoi turnați o parte în tigaia fierbinte.
6.Tineți clatita in tigaie pana cand baza acesteia este aurie.
7.Întoarceți clatita și pe cealaltă parte.
8.Repetați procesul cu toate clatitele.
9.Serviți cu umpluturi dulci.
Placintă fără gluten cu ricotta
O rețetă ușor de făcut cu o textură delicată.
Ingrediente:
Aluat:
- făină fără gluten – 175g
- linguriță de sare
- zahăr pudră- 75g
- bucăți de unt – 50g
- un ou bătut
Umplutură:
- ricotta – 500g
- zahăr pudră
- două lingurițe de făină fără gluten
- o lamaie (suc și coaja razuita)
- scortișoară 1/2 linguriță
Metoda:
-
Pentru început pune făina, zahărul și sarea întru-un bol si amestecă. Pune oul in mijloc și amestecă pană se leagă aluatul. Pune aluatul la frigider timp de o oră.
-
Preîncălziți cuptorul la 180°C
-
Pe o bucată pătrată de pergament (acesta este un aluat destul de lipicios, astfel încât pergamentul de copt ajută atunci când sunteți gata să aliniați vasul cu plăcintă), rulați aluatul până când este suficient de mare pentru a alinia plăcinta pe o farfurie de 24 cm cu grosimea aproximativă a unei monede.
-
Puneți ricotta, zahărul, făina, ouăle, sucul de lămaie și scorțișoara măcinată într-un vas de amestecat și bateți bine pentru a combina ingredientele.
-
Se toarnă amestecul de ricotta în vasul plăcinta captusită. Coaceți timp de 1 oră – 1 oră 15 minute. Lasați plăcinta să se răcească la temperatura camerei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.