Chia bio, vegan, fara gluten, fara GMO
Chia bio. In ciuda aparentelor aceste seminte micute sunt pline de nutrienti importanti.
Sunt o excelenta sursa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun, ce protejeaza inima de diverse afectiuni.
De asemenea semintele de chia sunt bogate in antioxidanti si sunt pline de fibre, magneziu, zinc, fier si calciu.
Daca consumati o portie de chia pe zi (cca. 30g) va asigura 18% din doza zilnica de calciu, 27% din doza zilnica de fosfor, 30% din necesarul zilnic de magneziu, dar si mici cantitati de potasiu, zinc si cupru.
INGREDIENTE: 100% seminte de Chia* (* INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA).
Cantitate: 125g
PRODUSUL NU CONTINE ALERGENI!
Stiai ca semintele de chia…
… contin de 3 ori mai multi antioxidanti decat fructele de padure?
… contin de 3 ori mai multa fibra decat ovazul?
… au de 2 ori mai mult potasiu decat o banana?
… contin de 2 ori mai multe proteine decat orice alte cereale sau seminte?
….contin de 6 ori mai mult calciu decat laptele?
… contin de 3 ori mai mult fier decat spanacul?
… contin de 15 ori mai mult magneziu decat in broccoli?
… contin de 8 ori mai mult omega 3 decat somonul?
… contin cu 50% mai mult acid folic decat sparanghelul?
Beneficiile semintelor de chia:
-mentin sanatatea pielii – datorita continutului mare de antioxidanti, semintele stimuleaza sistemul de autoaparare si reparare al pielii si ajuta impotriva imbatranirii premature a pielii, protejand-o de inflamatii.
-sustine sistemul digestiv – semintele sunt foarte bogate in fibre, continand aproximativ 10g de fibre la 2 lingurite de chia. Ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal normal.
-potrivit pentru diabetici – regleaza nivelul de zahar din sange datorita continutului de fibre si a acidului alpha linoleic.
-tot datorita continutului de fibre, semintele confera o senzatie de satietate mai indelungata, ceea ce ajuta in lupta cu kilogramele in plus.
-mentine sanatatea inimii – semintele reduc inflamatiile, regleaza nivelul colesterolului si tensiunea arteriala, protejeaza impotriva stresului oxidativ.
-cresc nivelul de energie si stimuleaza metabolismul.
-sustin sanatatea oaselor.
-ajuta la cresterea masei musculare.
-mentin sanatatea dintilor.
Cum sa consumam semintele de chia?
Cel mai bun mod de a ne bucura de vitaminele si mineralele din semintele de chia este sa le tinem in apa inainte de a le consuma. In acest fel, semintele sunt mai usor de digerat si asimilat de catre organism.
Se consuma 1-2 lingurite de chia pe zi, dar nu mai mult de 4 zile pe saptamana
Valori nutritionale | per 100g |
---|---|
Energie | 1771 kj |
428,2 kcal | |
Grasimi | 27,31 g |
din care saturate | 2,69 g |
Carbohidrati | 11,81 g |
din care zaharuri | 0,81 g |
Proteine | 18,93 g |
Fibre | 9 g |
Sare | 5 mg |
Recomandari de utilizare: Dupa preferinta si gust!
Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferente intre loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.
Tara de provenienta: Peru
Click pentru a vedea gama de alimente bio…
Recenzii
Nu există recenzii până acum.