Faina de grau dur pentru paine, alba din grau strong pentru paine artizanala, organic, kosher 1,5kg, Doves Farm
Faina de grau dur pentru paine
Aceasta faina este obtinuta din mai multe soiuri de grau strong bio. Este ideala pentru utilizare atat in masina de paine cat si in cuptor, obtinandu-se o paine fina si usoara, dar satioasa. De asemenea, este ideala pentru paine artizanala facuta cu maia.
Ingrediente: Grau*, vitamina C+. *Ingredient din agricultura biologica; + tratament permis pentru faina)
De asemenea, s-au adaugat urmatorii nutrienti acceptati in conformitate cu Regulamentul privind painea si faina din 1998 : carbonat de calciu, fier, tiamina (vitamina B1) si niacin.
Greutate: 1,5kg
Fara arahide, fara lapte, fara oua, fara soia.
Vegetarian, vegan, kosher, organic.
Valori nutritionale | per 100g |
---|---|
Energie | 1421kJ |
335kcal | |
Grasimi | 1.7g |
din care saturate | 0.3g |
Carbohidrati | 67.4g |
din care zaharuri | 1.5g |
Fibre | 4.6g |
Proteine | 12.6g |
Sare | 0.13g |
Paine alba din grau dur
Ingrediente:
- 500g faina din grau dur
- 40g unt
- 12g drojdie uscata
- 2 linguri de sare
- 300ml de apa (apa la temperatura camerei)
- putin ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui
Metoda:
Pune făina într-un bol mare de amestecat și adaugă untul. Adăugați drojdia într-o parte a bolului și adăugați sarea la celălalt, altfel sarea va ucide drojdia. Amestecați toate ingredientele cu o lingură pentru a mixa.
Adăugați jumătate din apă și rotiți amestecul cu degetele. Continuați să adăugați puțină apă simultan, combinând bine, până când veți ridica toată făina de pe laturile vasului. Este posibil să nu aveți nevoie să adăugați toată apa, sau este posibil să fie nevoie să adăugați un pic mai mult – doriți un aluat care este bine combinat și moale, dar nu lipicios sau umezit. Se amestecă cu degetele pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt combinate și folosiți amestecul pentru a curăța interiorul vasului. Continuați până când amestecul formează un aluat dur.
Folosiți aproximativ o linguriță de ulei pentru a unge ușor o suprafață de lucru curată (folosirea uleiului în loc de făină va păstra textura aluatului consistentă). Întindeți aluatul pe suprafața de lucru unsă (asigurați-vă că aveți suficient spațiu).
Îndoiți marginea îndepărtată a aluatului în mijlocul aluatului, apoi întoarceți aluatul cu 45 de grade și repetați. Faceți acest lucru de câteva ori până când aluatul este foarte ușor acoperit peste tot în ulei de măsline.
Acum folosiți-vă mâinile pentru a frământa aluatul: împingeți aluatul într-o direcție cu călcâiul mâinii, apoi pliați-l înapoi. Întoarceți aluatul cu 90 de grade și repetați. Frământarea în acest fel întinde glutenul și face aluatul elastic. Faceți acest lucru aproximativ 4 sau 5 minute până când aluatul este neted și întins. Lucrați rapid pentru ca amestecul să nu se lipească de mâini – dacă devine prea lipicios, puteți adăuga puțină făină pe mâini.
Curățați vasul de amestecat și puneți aluatul înapoi în el. Acoperiți cu un prosop umed sau o peliculă ușor uleiată și puneți deoparte pentru a dospi. Acest lucru oferă drojdiei timp pentru a lucra: aluatul trebuie să se dubleze ca mărime. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ o oră, dar va varia în funcție de temperatura camerei dvs. (nu puneți vasul într-un loc fierbinte sau drojdia va funcționa prea repede).
Aliniați o tavă cu hârtie de copt sau hartie din silicon ( nerezistentă la grăsime).
Odată ce aluatul s-a dublat ca mărime, răstoarnă-l din vas pentru a-l modela. Textura ar trebui să fie flexibilă și strălucitoare. Întoarceți-o pe o suprafață ușor presărată cu faină și frământați ferm pentru a „scoate” aerul. Folosește-ți mâna pentru a rostogoli aluatul în sus, apoi întoarce-te cu 45 de grade și rulează-l din nou. Repetați de mai multe ori. Întoarceți ușor și neteziți aluatul într-o formă rotundă de pâine.
Așezați pâinea pe tava căptușită pentru copt, acoperiți cu un prosop sau o peliculă ușoară cu ulei și lăsați să dospească până când are dimensiunea dublată. Acest lucru va dura aproximativ o oră, dar poate fi mai rapid sau mai lent, în funcție de cât de cald este bucătăria ta.
Preîncălziți cuptorul la 220C (200C ventilator asistat) / 425F / gaz 7.
După o oră, painea ar fi trebuit să fie terminat de dospit (a crescut din nou) Presărați puțină făină deasupra și frecați-o foarte ușor. Folosiți un cuțit mare și ascuțit pentru a face tăieturi superficiale (aproximativ 1 cm / ½ adâncime) pe partea superioară a pâinii pentru a crea un model de diamant.
Puneți painea (pe tava de copt) în mijlocul cuptorului. Turnați apă rece în tava de prăjit goală din partea de jos a cuptorului chiar înainte de a închide ușa – acest lucru creează abur care ajută pâinea să dezvolte o crustă crocantă și strălucitoare.
Coaceți pâinea aproximativ 30 de minute.
Pâinea este gata când este umflată și aurie. Pentru a verifica, scoateți-o din cuptor și atingeți-o ușor dedesubt – ar trebui să sune a gol. Puneți-o pe un suport de sârmă pentru a se răci.
Vezi gama de faina din grau dur organic…
L. Jones –
Face paine grozava