Ceai Negru Keemun Bio
Keemun este un celebru ceai negru chinezesc. Produs pentru prima dată la sfârșitul secolului 19, a devenit repede popular în Occident.
Ceaiul Keemun este cel mai bun ceai negru chinezesc, onorat ca „regina ceaiului negru”. A fost plantat în Qimen, orașul Huangshan din provincia Anhui de mai bine de 100 de ani. Este binecunoscut pentru parfumul său puternic, gustul proaspăt și moale, stransul, corpul uniform, supa roșie strălucitoare și manopera elaborată.
Ingrediente: Ceai negru China *.
*Ingrediente Certificate Organic.
Greutate: 50g
Doza de infuzare: 12g de ceai la litru de apa.
Temperatura de preparare: 100 °C
Timp de preparare: 2 – 4 minute
Beneficiile ceaiului negru Keemun
1. Elimina oboseala
Cofeina din ceaiul negru este utilă în stimularea cortexului cerebral, făcându-ți reflexele mai rapide și memoria mai puternică. De asemenea, poate promova excreția acidului lactic care te poate face să te simți obosit și alte deșeuri pentru a atinge obiectivul de a calma oboseala.
.
2. Regleaza temperatura corpului
Ceaiul Keemun este perfect pentru zilele toride de vara. Ceaiul de Keemun poate ajuta la calmarea setei și la răcirea corpului, deoarece există polifenoli, zaharuri, aminoacizi și pectină, care pot stimula excreția salivei și îți pot umezi gura. În același timp, cofeina poate regla temperatura corpului și stimulează ficatul pentru a excreta căldura și deșeurile abundente ale corpului pentru menținenerea echilibrului fiziologic.
.
3. Antiinflamator și sterilizant
Polifenolii din Keemun sunt utili în diminuarea inflamației. Conform cercetărilor, persoanele care sunt infestate de placa bacteriană sau intoxicate alimentar vor beneficia dacă beau ceai de Keemun în mod regulat. În unele regiuni din China, oamenii o aplică și pe piele pentru a vindeca rănile sau escarele.
.
4. Benefic pentru sistemul digestiv / stomac
Ceaiul negru Keemun trece prin procesul de fermentare și coacere, care va promova oxidarea enzimatică a polifenolului de ceai și va reduce răul pe care îl poate aduce oamenilor. În plus, oxidul de polifenol de ceai poate ajuta la promovarea digestiei, îngrijirea mucoasei gastrice și vindecarea ulcerelor, în special, atunci când adăugați zahăr brun și lapte.
.
5. Proprietăti Diuretice
Cofeina și substanțele aromatice din China Ceaiul de Keemun poate îmbunătăți cantitatea de sânge din ficat, poate crește rata de filtrare glomerulară, dilata capilarele renale și inhibă reabsorbția apei de către tubii renali, contribuind la creșterea nivelului de urină.
Cum este facut ceaiul negru Keemun?
1. Ofilirea frunzelor
Ofilirea frunzelor pune bazele pentru aspectul strâns, subțire și frumos al frunzelor, precum și parfumul puternic și gustul moale. Frunzele proaspete trebuie aplatizate cu o grosime mai mică de 20 cm în locul în care temperatura este cuprinsă între 35 și 38 ℃ timp de aproximativ 3 ~ 4 ore. Se agită la fiecare 0,5 ~ 1 oră. Procesul de ofilire nu poate fi oprit până când frunzele devin verde închis și devin moi și rugose, cu o senzație de atingere ușoară de lipicios.
.
2. Framantarea frunzelor
Frunzele de ceai de Keemun uscate vor fi frământate de două ori, iar durata de timp este de aproximativ 30 ~ 45 minute pentru fiecare dată. Apoi frunzele necalificate trebuie să fie extrase si aruncate. Prin acest proces, sucul se poate răspândi uniform în interior și pe frunze.
.
3. Fermentarea
Camera de fermentație trebuie să fie cu umiditate ridicată și temperatura trebuie controlată sub 30 ℃. Durata de timp este de 3 ~ 5 ore primăvara și 2 ~ 3 ore vara și toamna. Când frunzele dau un parfum puternic ca fructul matur fiind strălucitoare si uniforme, acest pas este făcut.
.
4. Uscarea
În primul rând, frunzele sunt uscate la temperatura ridicată într-un uscător pentru a scăpa de 30% din umiditate. După, aplanatizare frunzele se lasa la răcit. Aproximativ o oră mai târziu, se uscă din nou la foc mic până când apa conținută este in proportie de 7-9%. Frunzele de ceai sunt uscate si flosnesc când le țineți strâns în mâini.
Vezi gama de ceai negru…
Recenzii
Nu există recenzii până acum.