Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ceaiul Sencha

Ceai Sencha

Ceaiul Sencha este un ceai verde comun, fiind cel mai popular ceai verde din Japonia.

Sencha este un tip de ryokucha japonez care este preparat prin infuzarea frunzelor de ceai în apă fierbinte.

Servirea ceaiul verde Sencha este diferita fata de ceaiul verde japonez matcha, pentru acesta pulberea de ceai verde este amestecată cu apă fierbinte și, prin urmare, frunza în sine este inclusă în băutură.

frunze ceai sencha
frunze de ceai sencha

Ceai Sencha – Culoare

Culoarea ideală a băuturii Sencha este o culoare aurie verzuie. În funcție de temperatura apei în care este infuzată, aroma va fi diferită, adăugându-se astfel un specru larg de arome la ceaiul Sencha. Cu apă relativ mai temperată, este relativ moale; cu apă caldă, este mai astringent.

Ceai Sencha – Gust

Sencha tinde să aibă o aromă revigorantă care poate fi descrisă ca fiind vegetală, verde, oceanică sau ierboasă. Aromele variază în funcție de diferitele tipuri de Sencha. Dacă vi se pare că este aspru sau excesiv de ierbos, s-ar putea să-l preparați gresit sau să cumpărați Sencha de calitate scăzută.

Ceai Sencha – Cum se face?

Un raport dintre o linguriță de ceai și o cană de apă de bună calitate este un loc bun pentru a începe. În general, ceaiurile de Sencha au o temperatură mai scăzută de preparare. Apa care tocmai a început să fierbe este de obicei ideală pentru un ceai verde.

ceai sencha

Temperatura apei potrivită pentru prepararea ceaiului verde este de aproximativ 70 – 80 ℃. În caz contrar, temperatura ridicată va strica frunzele de ceai, va distruge conținutul de vitamina C și va duce la un gust amar, deci ceaiul verde nu este potrivit pentru fierbere.

Timpii mici de preparare sunt preferați pentru Sencha. Începeți în jur de 20 de secunde și vedeți dacă vă place. Unele ceaiuri Sencha sunt cele mai bune cu aproximativ 15 secunde, în timp ce altele pot face față chiar și 90 de secunde.

ceai sencha japonez

Video – Cum se prepara ceaiul verde?

https://www.youtube.com/watch?v=H9TIzhMtKT0

ceai verde bio


Click pentru a vedea gama de ceaiuri organice…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content