Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
ceai negru de keemun

Ceai Negru Keemun

Beneficiile ceaiului negru Keemun

1. Elimina oboseala

Cofeina din ceaiul negru este utilă în stimularea cortexului cerebral, făcându-ți reflexele  mai rapide și memoria mai puternică. De asemenea, poate reduce secretia acidului lactic care te poate face să te simți obosit.

.

2. Regleaza temperatura corpului

Ceaiul Keemun este perfect pentru zilele toride de vara. Ceaiul de Keemun poate ajuta la calmarea setei și la răcirea corpului, deoarece contine polifenoli, zaharuri, aminoacizi și pectină, ce pot stimula secretia salivei și astfel îți pot umezi gura. În același timp, cofeina poate regla temperatura corpului și stimulează ficatul pentru a reduce din deșeurile abundente ale corpului, astfel ceaiul negru contribuie la menținenerea echilibrului fiziologic.

.

3. Antiinflamator și sterilizant

Polifenolii din Keemun sunt utili în diminuarea inflamației. Conform cercetărilor, persoanele care sunt infestate de placa bacteriană sau intoxicate alimentar pot beneficia dacă beau o cana cu ceai de Keemun în mod regulat. În unele regiuni din China, acest ceai este turnat si pe piele pentru a vindeca rănile sau escarele.

.

4. Benefic pentru sistemul digestiv / stomac

Ceaiul negru Keemun trece prin procesul de fermentare și coacere, astfel se obtine oxidarea enzimatică a polifenolului de ceai și astfel efectele novice ale acestuia pe care le poate aduce oamenilor sunt estompate. În plus, ceaiul negru ajuta la imbunatatirea digestiei, îngrijirea mucoasei gastrice și vindecarea ulcerelor.

.

5. Proprietăti Diuretice

Cofeina și substanțele din ceaiul de Keemun provenit din China poate îmbunătăți cantitatea de sânge din ficat, poate crește rata de filtrare glomerulară, dilata capilarele renale și inhibă reabsorbția apei de către tubii renali, contribuind astfel la creșterea nivelului de urină.

Cum este facut ceaiul negru Keemun?

1. Ofilirea frunzelor

Ofilirea frunzelor pune bazele pe aspectul strâns, subțire și frumos al frunzelor, parfumul puternic și gustul moale. Frunzele proaspete trebuie aplatizate la o grosime mai mică de 20 cm în locul în care temperatura este cuprinsă între 35 și 38 ℃ timp de aproximativ 3 ~ 4 ore. Se agită la fiecare 0,5 ~ 1 oră. Procesul de ofilire nu poate fi oprit până când frunzele devin de culoarea verde închis, moi și rugose, cu o senzație la atingere ușoar lipiciosa.

.

2. Framantarea frunzelor

Frunzele de ceai de Keemun uscate vor fi frământate de două ori, iar durata de timp este de aproximativ 30 ~ 45 minute pentru fiecare dată. Apoi frunzele necalificate  trebuie să fie extrase si aruncate. Prin acest proces, sucul se poate răspândi uniform în interior și pe frunze.

.

3. Fermentarea

Camera de fermentație trebuie să fie cu umiditate ridicată și temperatura trebuie controlată sub 30 ℃. Durata de timp este de 3 ~ 5 ore primăvara și 2 ~ 3 ore vara și toamna. Când frunzele dau un parfum puternic ca un fruct matur, fiind strălucitoare si uniforme, acest pas este făcut pentru a obtine un ceai negru de calitate exceptionala.

.

4. Uscarea

În primul rând, frunzele sunt uscate la o temperatura  ridicată într-un uscător special construit pentru acest proces, astfel frunzele de ceai pierd pana la 30% din umiditate. După, aplanatizare frunzele se lasa la răcit. Aproximativ o oră mai târziu, se uscă din nou la foc mic până când apa conținută este in proportie de  7-9%. Dupa termiarea acestrui proces, frunzele de ceai sunt uscate si flosnesc când le țineți strâns în mâini.

ceai keemun
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content