Pizza fara gluten cu Mozzarella si sos de rosii.
Reteta pentru pizza cu faina pentru pizza fara gluten de la Doves Farm.
Ingrediente:
1 punga de faina pentru pizza Doves Farm (fara gluten)
350 ml apa calda
3 linguri ulei masline pentru tava de copt.
1ceapa
un catel de usturoi
o lingura cu ulei de masline
400g de rosii proaspete sau la conserva
o lingura cu ierburi diferite
putin zahar brun
200g mozzarella
sare si piper
putin busuioc proaspat
Metoda:
- Baza pentru pizza
1. Luati o tava de 28×30 cm si ungeti interiorul cu ulei
2. Se cantareste amestecul de pizza intr-un castron mare, se adauga apa calda și ulei și se amesteca pana ce continutul devine o pasta groasa.
3. Puneti pasta in tava pregatita si intindeti-o pe margini cu o spatula.
4. Se lasa la loc cald sa dospeasca timp de 30 de minute.
5. Se pre-incalzeste cuptorul ( 220 grade Celsius).
6. Folosind o furculita se intepa baza de pizza.
7. Pre-coaceti timp de 25 de minute.
- Mozzarella si sos de rosii
Se taie ceapa si usturoiul.
Puneti uleiul intr-o cratita la foc mediu, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti-le pana se înmoaie.
Tocati rosiile si adaugati-le in tigaie
Adaugati ierburile, un varf de zahar, sarea si piperul si fierbeti usor pentru a reduce cantitatea la jumatate.
Scoateti baza pentru pizza din cuptor si acoperiti-o cu sosul de rosii.
Radeti sau feliati mozzarella deasupra.
Coaceti pentru inca 12 minute. La final puteti adauga busuioc proaspat peste pizza.
Timp de coacere
25 minute + 12 minute