Reteta pentru paine cu faina pentru paine fara gluten de la Doves Farm.
Ingrediente:
500 g faina pentru paine Doves Farm
450 – 500 ml apa calda
2 albusuri ou
2 lingurite zahar
1 lingurita si jumatate drojdie uscata fara gluten Doves Farm
2 lingurite sare
4 linguri ulei masline
Metoda:
1. Amestacati faina, drojia si sarea (se pot adauga seminte de chia, susan,
floarea soarelui, bostan). Adaugati uleiul, apa si otetul si amestecati toate
ingredientele. Separat se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga in compozitie.
2. Amestecul rezultat se pune in masina pentru paine, setata la programul „paine fara gluten”.
In cazul in care paine se coace in cuptor, se lasa la dospit 60-90 minute. Se
unge deasupra cu ulei. Se pot presara seminte pentru aspect si/sau savoare.
Timpul optim de coacere in cuptorul electric este de 55-60 minute, la
temperatura de 200 grade. Pentru cuptorul cu gaz, temperatura ideala este de
220 grade.