Acesta este cel mai rapid și mai simplu mod de a găti hrisca, de fiecare dată o hriscă pufosă și deliciosă!
Ingrediente
- 1 cană cu hrisca prajită
- 1 ½ cană cu apă
- 1 lingurița cu sare
- 1 lingură cu unt
Hrișcă este un superaliment sănătos și delicios fără gluten pe care ar trebui să îl încorporezi cât mai curând în dietă! La fel ca orezul simplu, hrișca este o alternativă sănătoasă și versatilă la grau.
Beneficii
Hrișca este o sursă uimitoare de nutrienți și minerale, cum ar fi proteine pe bază de plante, fibre, magneziu, vitamina B6, fier, zinc, cupru și niacină
Tipuri de hrisca
Veți găsi 2 tipuri de hrișcă: crudă și prăjită.
- Hrișcă crudă are semințele albe cu nuanță verzuie. Au o aromă ușoară de iarbă.
- Hrișcă prăjită, pe de altă parte (kasha) are semințele maro-aurii și au o aromă delicioasă de nuci.
CUM SE GATESTE HRISCA?
Din diferitele metode prin care se poate prepara hrișca, această metodă este cea mai ușoară și mai rapidă.
Mai întâi, clătiți hrisca sub apă rece și lasați să se scurgă bine.
Combinați hrișca, apa și sarea într-o cratiță medie. Puneți hrisca la fiert, foc mediu. Apoi, după ce apa a dat in clocot acoperiți oala cu un capac și reduceți focul (foc scăzut) și mai lasați hrisca la fiert până ce se înmoaie, aproximativ 15 minute.
Odată ce hrisca este gătită, se adaugă untul și sarea după gust și se amestecă cu o furculită sau o lingură de lemn.
Hrișca simplă gătită este o garnitură minunată și se potrivește deosebit de bine cu o cantitate generoasă de sos din carne sau sos de soia.